Een andere mogelijkheid is te kiezen voor een vorm van quantitative easing, mogelijk rechtstreeks kredietverstrekking aan de KMO's.

Een andere mogelijkheid is dat de ECB kan proberen om de koers van de euro te laten zakken. De afloop van dergelijke acties is erg onzeker, maar gezien het huidige ontbreken van inflatie zijn de risico's om het uittesten van een dergelijke strategie relatief beperkt.

De snel verslechterende vooruitzichten voor de eurozone brengen mee dat de ECB iets zal moeten doen, maar de centrale bank lijkt de limieten van de monetaire unie te hebben bereikt. De economische vooruitzichten eurozone zien er erg somber uit wanneer zelfs de ECB niets meer kan doen.

Een andere mogelijkheid is te kiezen voor een vorm van quantitative easing, mogelijk rechtstreeks kredietverstrekking aan de KMO's. Een andere mogelijkheid is dat de ECB kan proberen om de koers van de euro te laten zakken. De afloop van dergelijke acties is erg onzeker, maar gezien het huidige ontbreken van inflatie zijn de risico's om het uittesten van een dergelijke strategie relatief beperkt. De snel verslechterende vooruitzichten voor de eurozone brengen mee dat de ECB iets zal moeten doen, maar de centrale bank lijkt de limieten van de monetaire unie te hebben bereikt. De economische vooruitzichten eurozone zien er erg somber uit wanneer zelfs de ECB niets meer kan doen.