Volgens Carmignac blijft de opkomende wereld er garant voor staan dat de wereldeconomie niet uiteenvalt, omdat de manoeuvreerruimte van China, die kan worden ingezet als de economie verslechtert, aanzienlijk is, zowel op begrotingsgebied als op monetair gebied.

Chinese autoriteiten gaan wachten op verslechtering situatie alvorens in te grijpen

Maar na de ervaring met de grootscheepse stimuleringsmaatregelen in 2008 zullen de Chinese autoriteiten volgens Carmignac eerst geconfronteerd moeten worden met een ernstige bedreigde economische situatie alvorens zij besluiten de bedrijvigheid door daadkrachtig ingrijpen weer op een dynamischer groeipad te zetten.

Overigens wijzen de cijfers waarover de analisten van Carmignac beschikken op een groei van 7-8%, en dat is heel acceptabel omdat bij een dergelijke groei de oververhitting van de vastgoedsector kan worden opgevangen en het anti-inflatiebeleid kan worden voortgezet. Een voor de Chinezen op dit moment bevredigend groeipercentage, dat niet bevredigend is voor de rest van de wereld.

Volgens Carmignac blijft de opkomende wereld er garant voor staan dat de wereldeconomie niet uiteenvalt, omdat de manoeuvreerruimte van China, die kan worden ingezet als de economie verslechtert, aanzienlijk is, zowel op begrotingsgebied als op monetair gebied. Chinese autoriteiten gaan wachten op verslechtering situatie alvorens in te grijpen Maar na de ervaring met de grootscheepse stimuleringsmaatregelen in 2008 zullen de Chinese autoriteiten volgens Carmignac eerst geconfronteerd moeten worden met een ernstige bedreigde economische situatie alvorens zij besluiten de bedrijvigheid door daadkrachtig ingrijpen weer op een dynamischer groeipad te zetten. Overigens wijzen de cijfers waarover de analisten van Carmignac beschikken op een groei van 7-8%, en dat is heel acceptabel omdat bij een dergelijke groei de oververhitting van de vastgoedsector kan worden opgevangen en het anti-inflatiebeleid kan worden voortgezet. Een voor de Chinezen op dit moment bevredigend groeipercentage, dat niet bevredigend is voor de rest van de wereld.