Dit is volgens Belfius Research iets beter dan algemeen verwacht werd en maakt een einde aan een reeks van zes opeenvolgende kwartalen met een negatieve groei.

Officieel is de eurozone dus nu uit de recessie gekomen. Dit resultaat is te danken aan een iets ruimere spreiding van de economische groei over de lidstaten. Opnieuw presteerde Duitsland sterk met +0,7%, maar ook Frankrijk verraste met +0,5% en Portugal met +1,1%.

In de overige perifere lidstaten verminderde de economische inkrimping. De iets verbeterde internationale conjunctuur leverde een positieve bijdrage en het toegenomen vertrouwen ondersteunde de consumptie.

Waarschijnlijk speelden ook de stabilisatie in de financiële markten en de iets minder strenge budgettaire trajecten een zekere rol.

Dit is volgens Belfius Research iets beter dan algemeen verwacht werd en maakt een einde aan een reeks van zes opeenvolgende kwartalen met een negatieve groei. Officieel is de eurozone dus nu uit de recessie gekomen. Dit resultaat is te danken aan een iets ruimere spreiding van de economische groei over de lidstaten. Opnieuw presteerde Duitsland sterk met +0,7%, maar ook Frankrijk verraste met +0,5% en Portugal met +1,1%. In de overige perifere lidstaten verminderde de economische inkrimping. De iets verbeterde internationale conjunctuur leverde een positieve bijdrage en het toegenomen vertrouwen ondersteunde de consumptie. Waarschijnlijk speelden ook de stabilisatie in de financiële markten en de iets minder strenge budgettaire trajecten een zekere rol.