Dit houdt het geloof in dat de monetaire politiek kan worden gebruikt als een wapen om de economie draaiende te houden. Een mooi meegenomen neveneffect is dat de geldcreatie door de FED de beurskoersen een stevig duwtje in de rug heeft gegeven, waardoor een gevoel van welvaart wordt gecreëerd.

Een economische toverdrank komt echter helaas alleen in sprookjesland voor, aldus Peter Schiff. Hij is van mening dat al wie een blind vertrouwen heeft in het kunnen van de centrale banken uiteindelijk bedrogen zal aankomen. De FED zal haar balans van 4000 miljard dollar moeten samentrekken en dat zal onvermijdelijk tot een nieuwe crisis leiden. Mirakelen bestaan in de economische sfeer helaas niet.

Dit houdt het geloof in dat de monetaire politiek kan worden gebruikt als een wapen om de economie draaiende te houden. Een mooi meegenomen neveneffect is dat de geldcreatie door de FED de beurskoersen een stevig duwtje in de rug heeft gegeven, waardoor een gevoel van welvaart wordt gecreëerd. Een economische toverdrank komt echter helaas alleen in sprookjesland voor, aldus Peter Schiff. Hij is van mening dat al wie een blind vertrouwen heeft in het kunnen van de centrale banken uiteindelijk bedrogen zal aankomen. De FED zal haar balans van 4000 miljard dollar moeten samentrekken en dat zal onvermijdelijk tot een nieuwe crisis leiden. Mirakelen bestaan in de economische sfeer helaas niet.