John Quiggin, auteur van "Zombie Economics: How Dead Ideas Still Walk Among Us", heeft een boek geschreven dat aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. Hij wil dat de economen hun visie aanpassen aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid.

De dot com crisis heeft al korte metten gemaakt met de theorie dat de markt efficiënt werken. Het geloof dat aandelenkoersen alle mogelijke informatie verwerken, staat al lang op losse schroeven.

Hetzelfde geldt voor de theorie dat de financiële markten de economische cycli kunnen sturen. Dat blijkt in de praktijk niet te werken, zoals recent duidelijk is geworden.

John Quiggin, auteur van "Zombie Economics: How Dead Ideas Still Walk Among Us", heeft een boek geschreven dat aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. Hij wil dat de economen hun visie aanpassen aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid. De dot com crisis heeft al korte metten gemaakt met de theorie dat de markt efficiënt werken. Het geloof dat aandelenkoersen alle mogelijke informatie verwerken, staat al lang op losse schroeven. Hetzelfde geldt voor de theorie dat de financiële markten de economische cycli kunnen sturen. Dat blijkt in de praktijk niet te werken, zoals recent duidelijk is geworden.