Beiden hebben daarom al beloofd maatregelen te zullen aankondigen om de economische groei op lange termijn te stimuleren.

Op welke manier dat zal gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. De Chinese centrale bank heeft vorig jaar al twee keer de rente verlaagd.

Bovendien werden de reserveverplichtingen voor de banken sinds eind 2011 al drie keer verlaagd. Ook op andere manieren heeft de People's Bank of China al ingegrepen en verwacht wordt dat ze dat ook in de komende maanden zal blijven doen. Hoe dat zal gebeuren, moet nog worden afgewacht.

Beiden hebben daarom al beloofd maatregelen te zullen aankondigen om de economische groei op lange termijn te stimuleren. Op welke manier dat zal gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. De Chinese centrale bank heeft vorig jaar al twee keer de rente verlaagd. Bovendien werden de reserveverplichtingen voor de banken sinds eind 2011 al drie keer verlaagd. Ook op andere manieren heeft de People's Bank of China al ingegrepen en verwacht wordt dat ze dat ook in de komende maanden zal blijven doen. Hoe dat zal gebeuren, moet nog worden afgewacht.