Het consumentenvertrouwen in december belandde dan ook op het laagste peil sinds de metingen startten in 1967. De Amerikaanse autoverkopen vielen in december met 36 procent terug waarbij Chrysler de spits afbeet met een val van 53 procent t.o.v. december 2007.

Tot slot werd bekend dat de Amerikaanse huizenprijzen in oktober 18 procent lager lagen dan in dezelfde periode van 2007.

Aan de hoopgevende kant zorgen de massieve renteverlagingen voor zuurstof in de economie. Zo kunnen bijvoorbeeld hypotheekleningen geherfinancierd worden aan lagere rentes wat ademruimte geeft aan de consumenten.

Verder zijn er de wereldwijde stimuleringspakketten waarbij vooral China en de Verenigde Staten in het oog springen. Het herstelplan van Barack Obama zou volgens de laatste berichten klaar zijn tegen de eerste week van februari.

Hierbij zouden de Democraten volgens volgens P&B Invest werken aan een plan om 310 miljard dollar aan belastingenverlagingen te creëren voor consumenten en bedrijven om de economie te stimuleren. Door de belastingverlagingen hopen de Democraten de steun te krijgen van de Republikeinen.

Het consumentenvertrouwen in december belandde dan ook op het laagste peil sinds de metingen startten in 1967. De Amerikaanse autoverkopen vielen in december met 36 procent terug waarbij Chrysler de spits afbeet met een val van 53 procent t.o.v. december 2007. Tot slot werd bekend dat de Amerikaanse huizenprijzen in oktober 18 procent lager lagen dan in dezelfde periode van 2007.Aan de hoopgevende kant zorgen de massieve renteverlagingen voor zuurstof in de economie. Zo kunnen bijvoorbeeld hypotheekleningen geherfinancierd worden aan lagere rentes wat ademruimte geeft aan de consumenten.Verder zijn er de wereldwijde stimuleringspakketten waarbij vooral China en de Verenigde Staten in het oog springen. Het herstelplan van Barack Obama zou volgens de laatste berichten klaar zijn tegen de eerste week van februari. Hierbij zouden de Democraten volgens volgens P&B Invest werken aan een plan om 310 miljard dollar aan belastingenverlagingen te creëren voor consumenten en bedrijven om de economie te stimuleren. Door de belastingverlagingen hopen de Democraten de steun te krijgen van de Republikeinen.