Zelfs wanneer een meltdown kan worden voorkomen, zal de Japanse economie (de derde economie in de wereld) op korte termijn volgens ABN Amro waarschijnlijk stevig krimpen.

De Bank of Japan voorspelde in een vorige week verschenen rapport dat de gevolgen voor het sentiment onder particulieren en bedrijven groot zal zijn. Zo verwacht men dat de industriële productie sterk zal krimpen.

Daarnaast kunnen ook andere regio's schade ondervinden omdat er veel handel plaats vindt tussen Japan en andere Aziatische landen.

Op de lange termijn verwachten de economen van de bank dat Japan goed in staat zal zijn om de economie te laten herstellen. Ondanks dat Japan veel staatsschulden heeft, wordt dat in ruime mate gecompenseerd door immense spaartegoeden.

Zelfs wanneer een meltdown kan worden voorkomen, zal de Japanse economie (de derde economie in de wereld) op korte termijn volgens ABN Amro waarschijnlijk stevig krimpen. De Bank of Japan voorspelde in een vorige week verschenen rapport dat de gevolgen voor het sentiment onder particulieren en bedrijven groot zal zijn. Zo verwacht men dat de industriële productie sterk zal krimpen. Daarnaast kunnen ook andere regio's schade ondervinden omdat er veel handel plaats vindt tussen Japan en andere Aziatische landen. Op de lange termijn verwachten de economen van de bank dat Japan goed in staat zal zijn om de economie te laten herstellen. Ondanks dat Japan veel staatsschulden heeft, wordt dat in ruime mate gecompenseerd door immense spaartegoeden.