Hoewel op de financiële markten de panieksfeer rond de euro verdween, bleef de onzekerheid over de economische vooruitzichten voor de hele regio verlammend groot.

Tegen die achtergrond bleven zowel gezinnen als ondernemers erg voorzichtig. Samen met de aanhoudende klemtoon op de sanering van de overheidsfinanciën woog dat op de economische activiteit in de eurozone.

De euro-economie krimpt ondertussen al vijf kwartalen op rij. Dat blijft niet zonder gevolgen voor de Belgische economie.

Hoewel die al bij al relatief goed door de crisis van 2008-09 kwam, kon het evenmin een nieuwe malaise vermijden.

Doorheen de recessie van 2008 viel de terugval in België beter mee dan in de rest van de eurozone (4,2% versus 5,6%), en vanaf het voorjaar van 2009 kende ons land een redelijk herstel.

Hoewel op de financiële markten de panieksfeer rond de euro verdween, bleef de onzekerheid over de economische vooruitzichten voor de hele regio verlammend groot. Tegen die achtergrond bleven zowel gezinnen als ondernemers erg voorzichtig. Samen met de aanhoudende klemtoon op de sanering van de overheidsfinanciën woog dat op de economische activiteit in de eurozone. De euro-economie krimpt ondertussen al vijf kwartalen op rij. Dat blijft niet zonder gevolgen voor de Belgische economie. Hoewel die al bij al relatief goed door de crisis van 2008-09 kwam, kon het evenmin een nieuwe malaise vermijden. Doorheen de recessie van 2008 viel de terugval in België beter mee dan in de rest van de eurozone (4,2% versus 5,6%), en vanaf het voorjaar van 2009 kende ons land een redelijk herstel.