Bovendien kon de kroon gedevalueerd worden, waardoor er orde op zaken kon worden geschapen. Grimsson beklemtoonde dat IJsland geen geld in de banken heeft gepompt zoals Ierland deed.

In zijn visie moet de staat niet opdraaien voor beleidsfouten die binnen de banksector werden gemaakt. Het valt misschien niet zo op, maar volgens Grimsson doet IJsland het veel beter dan iedereen had verwacht.

Ierland is afhankelijk van een lening gegeven door het IMF met een waarde van 4,60 miljard dollar om de economie weer op te bouwen. Volgens de regering zal het land dat bedrag echter niet volledig nodig hebben.

Bovendien kon de kroon gedevalueerd worden, waardoor er orde op zaken kon worden geschapen. Grimsson beklemtoonde dat IJsland geen geld in de banken heeft gepompt zoals Ierland deed. In zijn visie moet de staat niet opdraaien voor beleidsfouten die binnen de banksector werden gemaakt. Het valt misschien niet zo op, maar volgens Grimsson doet IJsland het veel beter dan iedereen had verwacht. Ierland is afhankelijk van een lening gegeven door het IMF met een waarde van 4,60 miljard dollar om de economie weer op te bouwen. Volgens de regering zal het land dat bedrag echter niet volledig nodig hebben.