De economische problemen in China zitten veel dieper dan iedereen denkt. Het nieuwe programma omvat een beetje van alles: belastingmaatregelen, maatregelen om de export te stimuleren, investeringen in infrastructuur enzovoort. De economie zou daarmee een soort kick-start moeten krijgen.

Maar daarmee zal het volgens Durden niet stoppen, de aangekondigde maatregelen zullen bijlange na niet volstaan. Hij verwacht in de komende maanden meer van dergelijke pakketten stimuleringsmaatregelen. De Chinese groeivertraging kan hét thema van de komende maanden blijven.

De economische problemen in China zitten veel dieper dan iedereen denkt. Het nieuwe programma omvat een beetje van alles: belastingmaatregelen, maatregelen om de export te stimuleren, investeringen in infrastructuur enzovoort. De economie zou daarmee een soort kick-start moeten krijgen. Maar daarmee zal het volgens Durden niet stoppen, de aangekondigde maatregelen zullen bijlange na niet volstaan. Hij verwacht in de komende maanden meer van dergelijke pakketten stimuleringsmaatregelen. De Chinese groeivertraging kan hét thema van de komende maanden blijven.