De FED wordt anderzijds verdedigd door economen als Paul Krugman, die blijven volhouden dat geldcreatie noodzakelijk is om de economie op snelheid te krijgen. Maar het verleden leert dat ongebreidelde geldcreatie ongewenste neveneffecten kan hebben.

Vaak wordt in dat verband verwezen naar het Derde Rijk, waar Adolf Hitler op grote schaal investeerde in tanks en ander militair materieel om de gevolgen van de Grote Depressie op te vangen.

Niet alleen de FED voert momenteel een gelijkaardige politiek, ook Japan doet dat. De Japanse regering heeft al beslist om meer te investeren in militair materiaal, de VS kunnen volgen.

De FED wordt anderzijds verdedigd door economen als Paul Krugman, die blijven volhouden dat geldcreatie noodzakelijk is om de economie op snelheid te krijgen. Maar het verleden leert dat ongebreidelde geldcreatie ongewenste neveneffecten kan hebben. Vaak wordt in dat verband verwezen naar het Derde Rijk, waar Adolf Hitler op grote schaal investeerde in tanks en ander militair materieel om de gevolgen van de Grote Depressie op te vangen. Niet alleen de FED voert momenteel een gelijkaardige politiek, ook Japan doet dat. De Japanse regering heeft al beslist om meer te investeren in militair materiaal, de VS kunnen volgen.