De stijging van de groothandelsprijzen had vooral te maken met de stijging van de energiekosten, die een daling van de voedselprijzen compenseerden.

Zonder rekening met de volatiele voedings- en energieprijzen was er sprake van een stijging van de groothandelsprijzen met slechts 0,10%.

Op basis van de groothandelsprijzen kan worden gesteld dat de inflatie in de Verenigde Staten onder controle is. De economie groeit bovendien niet snel genoeg om de inflatiezorgen te doen toenemen.

De economen verwachten dat de economische output in het derde kwartaal met 2% zal stijgen, tegenover een stijging met 3,70% in het eerste kwartaal. Dergelijke stijging is niet sterk genoeg om de werkloosheid terug te dringen.

De stijging van de groothandelsprijzen had vooral te maken met de stijging van de energiekosten, die een daling van de voedselprijzen compenseerden. Zonder rekening met de volatiele voedings- en energieprijzen was er sprake van een stijging van de groothandelsprijzen met slechts 0,10%. Op basis van de groothandelsprijzen kan worden gesteld dat de inflatie in de Verenigde Staten onder controle is. De economie groeit bovendien niet snel genoeg om de inflatiezorgen te doen toenemen. De economen verwachten dat de economische output in het derde kwartaal met 2% zal stijgen, tegenover een stijging met 3,70% in het eerste kwartaal. Dergelijke stijging is niet sterk genoeg om de werkloosheid terug te dringen.