Het herstel van de economie in de Verenigde Staten is goed nieuws voor de dollar, want die zal zich kunnen herstellen ten opzichte van de euro. Anderzijds is er sprake van minder goed nieuws voor het goud. De economische opleving in de VS remt namelijk de goudprijs af.

Wie gelooft dat de economie in de VS sneller zal gaan groeien, mag zodoende short posities op het goud innemen. Overigens zijn er nog andere grondstoffen die volgens de consensusverwachting kunnen gaan dalen. Het meest kwetsbaar lijken momenteel koper en sojabonen.

Het herstel van de economie in de Verenigde Staten is goed nieuws voor de dollar, want die zal zich kunnen herstellen ten opzichte van de euro. Anderzijds is er sprake van minder goed nieuws voor het goud. De economische opleving in de VS remt namelijk de goudprijs af. Wie gelooft dat de economie in de VS sneller zal gaan groeien, mag zodoende short posities op het goud innemen. Overigens zijn er nog andere grondstoffen die volgens de consensusverwachting kunnen gaan dalen. Het meest kwetsbaar lijken momenteel koper en sojabonen.