Het is inderdaad zo dat we een beperkte vorm van economisch herstel beleven, maar de basis daarvoor is allesbehalve gezond. De Amerikaanse centrale bank heeft de geldkranen wijdopen gezet en dat betekent dat het herstel vooral het gevolg is van een ongelimiteerde kredietverstrekking.

Op positieve termijn heeft deze aanpak misschien een positieve invloed op de economie, maar op langere termijn zal ze de economische groei vakkundig de kop indrukken. Uiteindelijk hebben alle noodmaatregelen getroffen door de FED niet het gewenste effect opgeleverd.

Het is inderdaad zo dat we een beperkte vorm van economisch herstel beleven, maar de basis daarvoor is allesbehalve gezond. De Amerikaanse centrale bank heeft de geldkranen wijdopen gezet en dat betekent dat het herstel vooral het gevolg is van een ongelimiteerde kredietverstrekking. Op positieve termijn heeft deze aanpak misschien een positieve invloed op de economie, maar op langere termijn zal ze de economische groei vakkundig de kop indrukken. Uiteindelijk hebben alle noodmaatregelen getroffen door de FED niet het gewenste effect opgeleverd.