Het sentiment en de leading indicators wijzen erop dat de Europese economie langzaam maar zeker uit de malaise komt en de komende kwartalen gaat herstellen.

"De ervaring toont dat aandelen van small caps het beter doen als de economie weer herstelt omdat ze gevoeliger zijn voor het economisch klimaat," zegt Hansen.

"Er blijven echter risico's voor de aandelenmarkten - van de voortslepende discussie over het monetaire beleid van de Federal Reserve in de VS, het zogeheten tapering, tot een mogelijke vertraging van de hervormingsinspanningen in landen in de eurozone. Een goede selectie van aandelen blijft dus cruciaal," zegt de small cap expert. "Het hangt in grote mate af van de kwaliteit van het inzicht in de betrokken bedrijven. Allianz Global Investors bevindt zich in een goede positie met meer dan 50 sectoranalisten wereldwijd en nog eens 25 analisten in de gebieden krediet, duurzaamheid en GrassrootsSM Research."

Het sentiment en de leading indicators wijzen erop dat de Europese economie langzaam maar zeker uit de malaise komt en de komende kwartalen gaat herstellen. "De ervaring toont dat aandelen van small caps het beter doen als de economie weer herstelt omdat ze gevoeliger zijn voor het economisch klimaat," zegt Hansen. "Er blijven echter risico's voor de aandelenmarkten - van de voortslepende discussie over het monetaire beleid van de Federal Reserve in de VS, het zogeheten tapering, tot een mogelijke vertraging van de hervormingsinspanningen in landen in de eurozone. Een goede selectie van aandelen blijft dus cruciaal," zegt de small cap expert. "Het hangt in grote mate af van de kwaliteit van het inzicht in de betrokken bedrijven. Allianz Global Investors bevindt zich in een goede positie met meer dan 50 sectoranalisten wereldwijd en nog eens 25 analisten in de gebieden krediet, duurzaamheid en GrassrootsSM Research."