Zij verwacht niet dat de centrale bank haar basisrente gaat verhogen voor de tweede helft van volgend jaar. Die verwachting moet worden bekeken tegen de achtergrond van matige inflatiedruk op middellange termijn en van een ongelijk economisch herstel.

De kredietverstrekking zal één van de problemen blijven waar de Europese economie mee af te rekenen krijgt.

De centrale bank gaat haar echter haar maatregelen geleidelijk aan intrekken en daardoor kan de geldmarktrente opnieuw gaan stijgen. Antonucci ziet het rendement op de 10-jarige staatsobligatie in de tweede helft van dit jaar weer boven 3% stijgen.

Economisch gezien zal het groeitempo gaan verschillen. Duitsland zal het voortouw blijven nemen, met een verwachte groei van het BBP van 2,50%. Italië en Frankrijk zullen anderzijds door structurele problemen afgeremd worden. De periferie heeft dan weer te lijden onder de besparingsmaatregelen.

Zij verwacht niet dat de centrale bank haar basisrente gaat verhogen voor de tweede helft van volgend jaar. Die verwachting moet worden bekeken tegen de achtergrond van matige inflatiedruk op middellange termijn en van een ongelijk economisch herstel. De kredietverstrekking zal één van de problemen blijven waar de Europese economie mee af te rekenen krijgt. De centrale bank gaat haar echter haar maatregelen geleidelijk aan intrekken en daardoor kan de geldmarktrente opnieuw gaan stijgen. Antonucci ziet het rendement op de 10-jarige staatsobligatie in de tweede helft van dit jaar weer boven 3% stijgen. Economisch gezien zal het groeitempo gaan verschillen. Duitsland zal het voortouw blijven nemen, met een verwachte groei van het BBP van 2,50%. Italië en Frankrijk zullen anderzijds door structurele problemen afgeremd worden. De periferie heeft dan weer te lijden onder de besparingsmaatregelen.