Het Duitse ondernemersvertrouwen is in september volgens het Ifo-instituut minder sterk gedaald dan verwacht. De index ligt bovendien nog steeds op een relatief hoog niveau.

De onverwachte versnelling in de Duitse inflatie van 2,5% in augustus tot 2,8% in september is meer het gevolg van een basiseffect in september 2010 dan van een echte acceleratie van de prijsstijging dit jaar.

Ook in de Verenigde Staten waren de economische indicatoren beter dan we de weken daarvoor gewend waren. Alleen de huizenverkopen blijven tegenvallen, maar de orders voor duurzame goederen en het aantal werkloosheidsaanvragen verrasten in positieve zin.

Het Duitse ondernemersvertrouwen is in september volgens het Ifo-instituut minder sterk gedaald dan verwacht. De index ligt bovendien nog steeds op een relatief hoog niveau. De onverwachte versnelling in de Duitse inflatie van 2,5% in augustus tot 2,8% in september is meer het gevolg van een basiseffect in september 2010 dan van een echte acceleratie van de prijsstijging dit jaar. Ook in de Verenigde Staten waren de economische indicatoren beter dan we de weken daarvoor gewend waren. Alleen de huizenverkopen blijven tegenvallen, maar de orders voor duurzame goederen en het aantal werkloosheidsaanvragen verrasten in positieve zin.