Wanneer de crisis beperkt blijft tot Griekenland, Ierland en Portugal, zou de wereldeconomie er weinig hinder van ondervinden. Het is nu vooral uitkijken of Spanje en Portugal uit de wind kunnen gezet worden.

In dat verband zal het aanvragen van het Portugees reddingsplan een cruciaal moment worden. De vraag is namelijk wat er gaat gebeuren wanneer er een Portugese 'bailout' heeft plaatsgevonden.

Jim Reid, head of fundamental strategy bij Deutsche Bank AG in Londen, is echter van mening dat de financiële markten zo'n Portugese bailout al in het lang en het breed hebben verrekend.

Wanneer de crisis beperkt blijft tot Griekenland, Ierland en Portugal, zou de wereldeconomie er weinig hinder van ondervinden. Het is nu vooral uitkijken of Spanje en Portugal uit de wind kunnen gezet worden. In dat verband zal het aanvragen van het Portugees reddingsplan een cruciaal moment worden. De vraag is namelijk wat er gaat gebeuren wanneer er een Portugese 'bailout' heeft plaatsgevonden. Jim Reid, head of fundamental strategy bij Deutsche Bank AG in Londen, is echter van mening dat de financiële markten zo'n Portugese bailout al in het lang en het breed hebben verrekend.