Niemand, ook niet de Verenigde Staten, kunnen volgens Geithner meer economische groei realiseren door de koers van hun munt op een kunstmatige manier te laten zakken.

Geithner bevestigde nogmaals zijn vertrouwen in een sterke dollar, hoewel de koers van de dollar in de afgelopen maanden vrij sterk is gedaald. Daarnaast haalde de minister nogmaals uit naar China.

De yuan is nog steeds fors ondergewaardeerd, aldus Geithner, en daar moet dringend iets aan gedaan worden. In de afgelopen vier maanden is de koers van de yuan met 2,70% gestegen tegenover de dollar, maar volgens Geithner is die stijging nog niet voldoende.

Niemand, ook niet de Verenigde Staten, kunnen volgens Geithner meer economische groei realiseren door de koers van hun munt op een kunstmatige manier te laten zakken. Geithner bevestigde nogmaals zijn vertrouwen in een sterke dollar, hoewel de koers van de dollar in de afgelopen maanden vrij sterk is gedaald. Daarnaast haalde de minister nogmaals uit naar China. De yuan is nog steeds fors ondergewaardeerd, aldus Geithner, en daar moet dringend iets aan gedaan worden. In de afgelopen vier maanden is de koers van de yuan met 2,70% gestegen tegenover de dollar, maar volgens Geithner is die stijging nog niet voldoende.