Dat is ditmaal dus niet het geval, de economische opleving verloopt met horten en stoten. Deutsche Bank is dan ook van mening dat er iets fundamenteels veranderd is, het economisch groeiproces verloopt niet meer op dezelfde manier als voor de crisis het geval was.

Als gevolg van die wijziging in het speelveld wordt de groei niet alleen op korte termijn afgeremd, maar lijkt hetzelfde te gelden voor de groei op lange termijn. Het is precies deze evolutie die er verantwoordelijk voor kan zijn dat we op een periode van grotere sociale ongelijkheid en armoede afstevenen.

Dat is ditmaal dus niet het geval, de economische opleving verloopt met horten en stoten. Deutsche Bank is dan ook van mening dat er iets fundamenteels veranderd is, het economisch groeiproces verloopt niet meer op dezelfde manier als voor de crisis het geval was. Als gevolg van die wijziging in het speelveld wordt de groei niet alleen op korte termijn afgeremd, maar lijkt hetzelfde te gelden voor de groei op lange termijn. Het is precies deze evolutie die er verantwoordelijk voor kan zijn dat we op een periode van grotere sociale ongelijkheid en armoede afstevenen.