De 70 ondervraagde economen verwachten dat het U.S. gross domestic product dit jaar met 3,20% zal groeien, waar in januari nog maar gerekend was op een groei op jaarbasis met 3%.

Het inflatietempo in de Verenigde Staten zal eveneens versnellen, maar de inflatie zal niet echt een bedreiging vormen. De hoge werkloosheidsgraad en de situatie op de huizenmarkt remmen de inflatie af.

Marc Pado, U.S. market strategist bij Cantor Fitzgerald in San Francisco, verwacht voor dit jaar nu een toename van de consumentenprijzen met 1,90%, waar eerst was uitgegaan van een stijging met maar 1,70%.

De 70 ondervraagde economen verwachten dat het U.S. gross domestic product dit jaar met 3,20% zal groeien, waar in januari nog maar gerekend was op een groei op jaarbasis met 3%. Het inflatietempo in de Verenigde Staten zal eveneens versnellen, maar de inflatie zal niet echt een bedreiging vormen. De hoge werkloosheidsgraad en de situatie op de huizenmarkt remmen de inflatie af. Marc Pado, U.S. market strategist bij Cantor Fitzgerald in San Francisco, verwacht voor dit jaar nu een toename van de consumentenprijzen met 1,90%, waar eerst was uitgegaan van een stijging met maar 1,70%.