Ook de Duitse groei verraste in positieve zin met een kwartaalgroei van 1,5% tegen 0,9% verwacht. De jaarop-jaar groei kwam daarmee uit op 4,9% (4,2% verwacht).

Met de sterke cijfers van Duitsland en Frankrijk zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers de verwachte groeiraming voor de eurozone van 0,6% (kwartaalbasis) en 2,2% (jaarbasis) ruim overtroffen worden.

De groei van de Spaanse economie kwam 0,1% hoger uit op 0,3% op kwartaalbasis en 0,8% op jaarbasis. Verder blijkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat het groeiverschil tussen de periferie en kernlanden verder oploopt.

Ook de Duitse groei verraste in positieve zin met een kwartaalgroei van 1,5% tegen 0,9% verwacht. De jaarop-jaar groei kwam daarmee uit op 4,9% (4,2% verwacht). Met de sterke cijfers van Duitsland en Frankrijk zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers de verwachte groeiraming voor de eurozone van 0,6% (kwartaalbasis) en 2,2% (jaarbasis) ruim overtroffen worden. De groei van de Spaanse economie kwam 0,1% hoger uit op 0,3% op kwartaalbasis en 0,8% op jaarbasis. Verder blijkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat het groeiverschil tussen de periferie en kernlanden verder oploopt.