Economen denken dat de komende jaren de groei weer boven de 7,5% kan komen te liggen versus de 7% van de afgelopen tijd.

Daarbij komt ook nog dat men meer competitie wil in sectoren als energie, transport en telecommunicatie. Buitenlandse partijen mogen nu ook hierin investeren.

Dat zorgt wellicht voor lagere prijzen, wat de economische groei kan bevorderen. Tot slot wil de Chinese regering ook de corruptie gaan aanpakken.

Het laatste worden ook gezien als een rem op de economische groei. Al bij al kan worden gesteld dat de economie voor een nieuwe groeifase staat de komende jaren. +

En economische groei is per definitie goed voor het beleggen in aandelen. Zoals aangegeven hebben de beleggers in Chinese aandelen niet veel plezier gehad. Dat kan de komende jaren veranderen.

Economen denken dat de komende jaren de groei weer boven de 7,5% kan komen te liggen versus de 7% van de afgelopen tijd. Daarbij komt ook nog dat men meer competitie wil in sectoren als energie, transport en telecommunicatie. Buitenlandse partijen mogen nu ook hierin investeren. Dat zorgt wellicht voor lagere prijzen, wat de economische groei kan bevorderen. Tot slot wil de Chinese regering ook de corruptie gaan aanpakken. Het laatste worden ook gezien als een rem op de economische groei. Al bij al kan worden gesteld dat de economie voor een nieuwe groeifase staat de komende jaren. + En economische groei is per definitie goed voor het beleggen in aandelen. Zoals aangegeven hebben de beleggers in Chinese aandelen niet veel plezier gehad. Dat kan de komende jaren veranderen.