Toyota is koortsachtig op zoek naar andere toeleveranciers die onderdelen kunnen leveren, maar de situatie op de markt is erg krap geworden. De vraag overtreft namelijk het aanbod.

Volgens Hyundai Securities zal het probleem van het gebrek aan onderdelen niet zo snel verdwijnen. De economische gevolgen van de Japanse natuurramp kunnen nog maandenlang voelbaar blijven.

Het noord-oosten van Japan is een belangrijke toeleverancier van onderdelen voor auto's, maar ook van elektronica. Door een gebrek aan onderdelen dreigt ook de Japanse export nog lang hinder te ondervinden.

Toyota is koortsachtig op zoek naar andere toeleveranciers die onderdelen kunnen leveren, maar de situatie op de markt is erg krap geworden. De vraag overtreft namelijk het aanbod. Volgens Hyundai Securities zal het probleem van het gebrek aan onderdelen niet zo snel verdwijnen. De economische gevolgen van de Japanse natuurramp kunnen nog maandenlang voelbaar blijven. Het noord-oosten van Japan is een belangrijke toeleverancier van onderdelen voor auto's, maar ook van elektronica. Door een gebrek aan onderdelen dreigt ook de Japanse export nog lang hinder te ondervinden.