Azië tenslotte versnelt enigszins. Belangrijk voor de beurs is dat de spanningen rond de Amerikaanse begroting en het schuldplafond naar een later tijdstip zijn verschoven, de bedrijfsresultaten meevielen en de steun van de centrale banken nog verder toeneemt.

Aanstaande donderdag komen de Bank of England en de ECB weer bijeen. Er worden geen veranderingen in beleid verwacht. Draghi zwakte vorige maand de kans op een renteverlaging wat af, maar door de hogere eurokoers en de terugbetalingen van de 3-jaarsleningen valt dit later in het jaar volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet uit te sluiten.

Azië tenslotte versnelt enigszins. Belangrijk voor de beurs is dat de spanningen rond de Amerikaanse begroting en het schuldplafond naar een later tijdstip zijn verschoven, de bedrijfsresultaten meevielen en de steun van de centrale banken nog verder toeneemt. Aanstaande donderdag komen de Bank of England en de ECB weer bijeen. Er worden geen veranderingen in beleid verwacht. Draghi zwakte vorige maand de kans op een renteverlaging wat af, maar door de hogere eurokoers en de terugbetalingen van de 3-jaarsleningen valt dit later in het jaar volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet uit te sluiten.