De overheid zal volgens Feldstein op een agressieve manier tussenbeide moeten komen, onder andere door geld uit te spenderen aan stimuleringsprogramma's.

De huidige crisis is met voorsprong de ergste sinds de Tweede Wereldoorlog en het oplossen er van zal een heel andere aanpak vergen dan de vorige recessieperiodes.

Het zou al een hele prestatie zijn wanneer we volgend jaar rond deze tijd op hetzelfde niveau staan als nu en dit ondanks de miljarden die de overheden al beschikbaar hebben gesteld.

Feldstein, econoom in Harvard en president emeritus van het National Bureau of Economic Research, wijst er op dat de Amerikanen meer dan 10.000 miljard dollar hebben uitstaan op de beurs en in de vastgoedmarkt. Beiden zitten in zak en as, dus stelt hij zich de vraag vanwaar de consumentenvraag zal moeten komen.

De belangrijkste uitdaging bestaat er volgens Feldstein in om huiseigenaren te helpen, kwestie van te beletten dat hun huis gedwongen moet worden verkocht. Dit heeft volgens hem zelfs de absolute voorkeur boven alle fiscale stimuleringsprogramma's.

De overheid zal volgens Feldstein op een agressieve manier tussenbeide moeten komen, onder andere door geld uit te spenderen aan stimuleringsprogramma's. De huidige crisis is met voorsprong de ergste sinds de Tweede Wereldoorlog en het oplossen er van zal een heel andere aanpak vergen dan de vorige recessieperiodes. Het zou al een hele prestatie zijn wanneer we volgend jaar rond deze tijd op hetzelfde niveau staan als nu en dit ondanks de miljarden die de overheden al beschikbaar hebben gesteld. Feldstein, econoom in Harvard en president emeritus van het National Bureau of Economic Research, wijst er op dat de Amerikanen meer dan 10.000 miljard dollar hebben uitstaan op de beurs en in de vastgoedmarkt. Beiden zitten in zak en as, dus stelt hij zich de vraag vanwaar de consumentenvraag zal moeten komen. De belangrijkste uitdaging bestaat er volgens Feldstein in om huiseigenaren te helpen, kwestie van te beletten dat hun huis gedwongen moet worden verkocht. Dit heeft volgens hem zelfs de absolute voorkeur boven alle fiscale stimuleringsprogramma's.