Eind vorige week kreeg de Belgische bouwgroep CFE enkele koersopdoffers van formaat te verwerken. Niet verwonderlijk

als we vrijdagavond leerden dat de bouwgroep een moeilijke eerste jaarhelft achter de rug heeft waarin de nettowinst

nagenoeg halveerde.

Baggerdochter DEME boekte aanzienlijk minder winst en de divisies bouw en multitechnieken doken licht in het rood. De

omzetgroei viel nog mee: +4% tot 905,9 miljoen euro. Een toename die vooral te danken is aan DEME, het baggerconcern waarvan CFE 50% bezit.

Het probleem bij CFE situeert zich op het niveau van de operationele bedrijfswinst (EBITDA): die zakte van 81,6 naar 73,1 miljoen euro. De ebitda-marge viel terug van 9,4% in de eerste zes maanden van 2011 tot 8,1%. De nettowinst daalde met 50%: van 26,2 tot 13,9 miljoen euro.

Negatieve verrassing in bouwdivisie

De negatieve verrassing kwam van de bouwdivisie (35% van de omzet): de omzet daalde met 2,6% vooral door de lagere

activiteit in burgerlijke bouwkunde. Door de krimpende markt is het volgens Geert Van Herck moeilijk hiervoor nieuwe orders binnen te halen.

Boekte deze afdeling in de eerste zes maanden van 2011 nog 3,7 miljoen euro winst, dan was er nu een verlies van 1,7 miljoen

euro. Kortom, de economische crisis slaat hard toe bij CFE.

Beterschap is niet in zicht. Verkopen, zo luidt het advies van Leleux

Op de daggrafiek ziet Van Herck de forse koersverliezen van de afgelopen dagen. Een stijgende trendlijn is reeds neerwaarts doorbroken, net zoals de horizontale steun op 41 euro.

Van Herck verwacht de komende weken en maanden verdere koersverliezen tot onder 36 euro. Gebruik een heropleving van de koers als een uitstapmoment.

Eind vorige week kreeg de Belgische bouwgroep CFE enkele koersopdoffers van formaat te verwerken. Niet verwonderlijk als we vrijdagavond leerden dat de bouwgroep een moeilijke eerste jaarhelft achter de rug heeft waarin de nettowinst nagenoeg halveerde. Baggerdochter DEME boekte aanzienlijk minder winst en de divisies bouw en multitechnieken doken licht in het rood. De omzetgroei viel nog mee: +4% tot 905,9 miljoen euro. Een toename die vooral te danken is aan DEME, het baggerconcern waarvan CFE 50% bezit. Het probleem bij CFE situeert zich op het niveau van de operationele bedrijfswinst (EBITDA): die zakte van 81,6 naar 73,1 miljoen euro. De ebitda-marge viel terug van 9,4% in de eerste zes maanden van 2011 tot 8,1%. De nettowinst daalde met 50%: van 26,2 tot 13,9 miljoen euro. Negatieve verrassing in bouwdivisie De negatieve verrassing kwam van de bouwdivisie (35% van de omzet): de omzet daalde met 2,6% vooral door de lagere activiteit in burgerlijke bouwkunde. Door de krimpende markt is het volgens Geert Van Herck moeilijk hiervoor nieuwe orders binnen te halen. Boekte deze afdeling in de eerste zes maanden van 2011 nog 3,7 miljoen euro winst, dan was er nu een verlies van 1,7 miljoen euro. Kortom, de economische crisis slaat hard toe bij CFE. Beterschap is niet in zicht. Verkopen, zo luidt het advies van Leleux Op de daggrafiek ziet Van Herck de forse koersverliezen van de afgelopen dagen. Een stijgende trendlijn is reeds neerwaarts doorbroken, net zoals de horizontale steun op 41 euro. Van Herck verwacht de komende weken en maanden verdere koersverliezen tot onder 36 euro. Gebruik een heropleving van de koers als een uitstapmoment.