Volgens het ratinghuis staan het land nog moeilijke economische tijden te wachten, met een groei die duidelijk onder het gemiddelde gaat blijven. Het BBP zou op jaarbasis met minder dan 1% groeien.

De bedrijven hebben een grote schuldenberg op de balans en die zal moeten afgebouwd worden. Daarnaast staat de Spaanse arbeidsmarkt bekend om haar gebrek aan flexibiliteit.

Spanje kan nog meer dan andere Europese landen met deflatie geconfronteerd worden. Volgens de economen zal Madrid strenge maatregelen moeten aankondigen om orde op zaken te stellen.

Wanneer de regering er in slaagt om opnieuw een surplus op de begroting te krijgen, zoals is begroot voor 2012, kan het gevaar van een kredietverlaging afgewend worden. Economisch is het land echter zeker nog niet uit de problemen.

Volgens het ratinghuis staan het land nog moeilijke economische tijden te wachten, met een groei die duidelijk onder het gemiddelde gaat blijven. Het BBP zou op jaarbasis met minder dan 1% groeien. De bedrijven hebben een grote schuldenberg op de balans en die zal moeten afgebouwd worden. Daarnaast staat de Spaanse arbeidsmarkt bekend om haar gebrek aan flexibiliteit. Spanje kan nog meer dan andere Europese landen met deflatie geconfronteerd worden. Volgens de economen zal Madrid strenge maatregelen moeten aankondigen om orde op zaken te stellen. Wanneer de regering er in slaagt om opnieuw een surplus op de begroting te krijgen, zoals is begroot voor 2012, kan het gevaar van een kredietverlaging afgewend worden. Economisch is het land echter zeker nog niet uit de problemen.