Zoals verwacht en eerder aangekondigd bleef de Picanol Group in de eerste helft van 2009 kampen met een historisch lage vraag naar weefmachines als gevolg van de aanhoudende malaise in de textielsector.

De divisie Weaving Solutions kende een moeilijk eerste kwartaal 2009 als gevolg van een zwak orderboek eind 2008. In het tweede kwartaal trad evenwel een verbetering op van het orderboek.


Daarnaast werden de activiteiten voor derden van zowel Manufacturing als van Mechatronics in de eerste jaarhelft hard getroffen door de algemene economische laagconjunctuur.

De Picanol Group sluit de eerste jaarhelft van 2009 af met een nettoresultaat van -19,3 miljoen euro, inclusief een herstructurerings-provisie van 6,9 miljoen euro.

Naast de eerder genomen besparingsmaatregelen trof de Picanol Group, gezien de extreme marktcondities in januari van dit jaar bijkomende herstructureringsmaatregelen.

Deze omvatten o.a. de reductie van de wereldwijde personeelskosten van de Picanol Group met ongeveer 20% tegen eind 2010 en het stopzetten of overbrengen naar Ieper van de activiteiten van Günne (Duitsland) en Te Strake Textile (Nederland) tegen eind 2009.

De Picanol Group blijft erg voorzichtig voor de rest van 2009.

Zoals verwacht en eerder aangekondigd bleef de Picanol Group in de eerste helft van 2009 kampen met een historisch lage vraag naar weefmachines als gevolg van de aanhoudende malaise in de textielsector. De divisie Weaving Solutions kende een moeilijk eerste kwartaal 2009 als gevolg van een zwak orderboek eind 2008. In het tweede kwartaal trad evenwel een verbetering op van het orderboek. Daarnaast werden de activiteiten voor derden van zowel Manufacturing als van Mechatronics in de eerste jaarhelft hard getroffen door de algemene economische laagconjunctuur. De Picanol Group sluit de eerste jaarhelft van 2009 af met een nettoresultaat van -19,3 miljoen euro, inclusief een herstructurerings-provisie van 6,9 miljoen euro. Naast de eerder genomen besparingsmaatregelen trof de Picanol Group, gezien de extreme marktcondities in januari van dit jaar bijkomende herstructureringsmaatregelen. Deze omvatten o.a. de reductie van de wereldwijde personeelskosten van de Picanol Group met ongeveer 20% tegen eind 2010 en het stopzetten of overbrengen naar Ieper van de activiteiten van Günne (Duitsland) en Te Strake Textile (Nederland) tegen eind 2009.De Picanol Group blijft erg voorzichtig voor de rest van 2009.