Het scenario dat we Duchateau vorige week durfde voor te stellen lijkt intussen realiteit te zijn geworden. Dankzij een verrassende wending in de Amerikaanse oorlogsretoriek, waarbij het congres nu eerst om een toelating zou worden gevraagd , kon kostbare tijd worden gewonnen om een diplomatieke oplossing voor te bereiden, zonder echter de dreiging van een militair ingrijpen te verminderen.

Deze strategie lijkt te zijn geslaagd nu China en vooral Rusland van deze gelegenheid dankbaar gebruik hebben gemaakt om een haalbaar voorstel naar het Assad regime uit te dokteren. Maar je weer maar nooit hoe een dergelijke explosieve situatie evolueert, daarom blijven we best op uitkijk staan.

Maar deze (voorlopig) positieve ontwikkeling is zeker niet de enige gunstige wind die -onverwacht- in de richting van de aandelenmarkten kwam geblazen. Van een combinatie van economische cijfers zoals we deze de vorige dagen op ons af zagen komen, mag je eigenlijk alleen op je verjaardag dromen.

Het scenario dat we Duchateau vorige week durfde voor te stellen lijkt intussen realiteit te zijn geworden. Dankzij een verrassende wending in de Amerikaanse oorlogsretoriek, waarbij het congres nu eerst om een toelating zou worden gevraagd , kon kostbare tijd worden gewonnen om een diplomatieke oplossing voor te bereiden, zonder echter de dreiging van een militair ingrijpen te verminderen. Deze strategie lijkt te zijn geslaagd nu China en vooral Rusland van deze gelegenheid dankbaar gebruik hebben gemaakt om een haalbaar voorstel naar het Assad regime uit te dokteren. Maar je weer maar nooit hoe een dergelijke explosieve situatie evolueert, daarom blijven we best op uitkijk staan. Maar deze (voorlopig) positieve ontwikkeling is zeker niet de enige gunstige wind die -onverwacht- in de richting van de aandelenmarkten kwam geblazen. Van een combinatie van economische cijfers zoals we deze de vorige dagen op ons af zagen komen, mag je eigenlijk alleen op je verjaardag dromen.