De gepubliceerde cijfers zijn echter in lijn met de verwachting.

De gevolgen van de belastingverhogingen in de Verenigde Staten eerder dit jaar worden nu meer zichtbaar en een aantal tijdelijke meevallers van eerder dit jaar vallen nu weg.

In Japan daarentegen lijkt de forse daling van de Yen nu effect te sorteren. Het nadeel is echter dat een dergelijke wisselkoersbeweging eigenlijk een 'zero sum game' is.

Hiermee bedoelen we dat Japan eigenlijk groei van elders naar zich toe trekt. Met name Europa lijdt hieronder. De verwachting is dan ook dat de Europese Centrale Bank de beleidsrente volgende week zal gaan verlagen.

In de Verenigde Staten lijken de beleidsmakers van de Federal Reserve (FED) hun toon ten aanzien van het grootschalige obligatie-opkoopprogramma wat bij te stellen.

Naar aanleiding van de vorige beleidsvergadering leek het erop dat er steeds meer stemmen opgingen om het programma dit jaar al geleidelijk af te bouwen.

Echter, de laag blijvende inflatie in de VS en de maar langzaam dalende werkloosheid ondersteunen de argumenten van de voorstanders van het stimuleringsprogramma om voorlopig nog door te gaan.

De beurzen reageerden hierop positief. Deze week komt de Federal Open Market Committee weer bijeen voor haar tweedaagse vergadering. Dan horen we volgens ABN Amro waarschijnlijk meer.

De gepubliceerde cijfers zijn echter in lijn met de verwachting. De gevolgen van de belastingverhogingen in de Verenigde Staten eerder dit jaar worden nu meer zichtbaar en een aantal tijdelijke meevallers van eerder dit jaar vallen nu weg. In Japan daarentegen lijkt de forse daling van de Yen nu effect te sorteren. Het nadeel is echter dat een dergelijke wisselkoersbeweging eigenlijk een 'zero sum game' is. Hiermee bedoelen we dat Japan eigenlijk groei van elders naar zich toe trekt. Met name Europa lijdt hieronder. De verwachting is dan ook dat de Europese Centrale Bank de beleidsrente volgende week zal gaan verlagen. In de Verenigde Staten lijken de beleidsmakers van de Federal Reserve (FED) hun toon ten aanzien van het grootschalige obligatie-opkoopprogramma wat bij te stellen. Naar aanleiding van de vorige beleidsvergadering leek het erop dat er steeds meer stemmen opgingen om het programma dit jaar al geleidelijk af te bouwen. Echter, de laag blijvende inflatie in de VS en de maar langzaam dalende werkloosheid ondersteunen de argumenten van de voorstanders van het stimuleringsprogramma om voorlopig nog door te gaan. De beurzen reageerden hierop positief. Deze week komt de Federal Open Market Committee weer bijeen voor haar tweedaagse vergadering. Dan horen we volgens ABN Amro waarschijnlijk meer.