Recent vielen bijvoorbeeld zowel de ZEW als de IFO tegen. Maar paradoxaal genoeg doen de markten voor risico zoals de aandelenmarkten het de afgelopen dagen terug goed.

Meer nog, de markten lijken zelfs te profiteren van tegenvallende cijfers. De reden is natuurlijk dat de beleggers rekenen op nog meer ingrepen van de centrale banken.

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij de verliezen ten opzichte van de opening nog wat verder zijn opgelopen. Sommige beleggers vinden het verstandig om even op de rem te gaan staan na de forse koersstijgingen in de voorbije dagen.

Recent vielen bijvoorbeeld zowel de ZEW als de IFO tegen. Maar paradoxaal genoeg doen de markten voor risico zoals de aandelenmarkten het de afgelopen dagen terug goed. Meer nog, de markten lijken zelfs te profiteren van tegenvallende cijfers. De reden is natuurlijk dat de beleggers rekenen op nog meer ingrepen van de centrale banken. De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij de verliezen ten opzichte van de opening nog wat verder zijn opgelopen. Sommige beleggers vinden het verstandig om even op de rem te gaan staan na de forse koersstijgingen in de voorbije dagen.