De HSBC Emerging Markets Index (EMI), de index die het gedrag van de aankoopmanagers weerspiegelt, is in juli teruggevallen tot een nieuw dieptepunt op 49,40, tegenover nog een stand van 50,60 de maand voordien. Elk cijfer onder 50 wijst in de richting van een krimp.

Zowel in Brazilië, Rusland, India als China is de output in de fabrieken afgenomen. De kans is bovendien klein dat er op korte termijn verbetering zit aan te komen. Frederic Neumann, co-head Asian economic research bij HSBC, wijst er op dat vooral de exportorders een dalende trend blijven vertonen.

De HSBC Emerging Markets Index (EMI), de index die het gedrag van de aankoopmanagers weerspiegelt, is in juli teruggevallen tot een nieuw dieptepunt op 49,40, tegenover nog een stand van 50,60 de maand voordien. Elk cijfer onder 50 wijst in de richting van een krimp. Zowel in Brazilië, Rusland, India als China is de output in de fabrieken afgenomen. De kans is bovendien klein dat er op korte termijn verbetering zit aan te komen. Frederic Neumann, co-head Asian economic research bij HSBC, wijst er op dat vooral de exportorders een dalende trend blijven vertonen.