Daarmee blijft het inflatieniveau duidelijk onder de target van 2% zoals die de FED werdt vooropgezet. Van inflatiegevaar ligt dan ook niemand echt wakker.

Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie bedraagt nog 1,70%, waar dat een dikke maand geleden nog meer dan 2% was.

Een veiling van of Treasury Inflation-Protected Securities of TIPS trok de minste interesse in 5 jaar, wat wil zeggen dat niemand zich nog echt zorgen maakt over inflatie.

Het gevaar lijkt uit een heel andere hoek te komen, namelijk uit die van de deflatie. Van echte deflatie, een brede en continue daling van de prijzen, is nog geen sprake.

Vadim Zlotnikov, chief market strategist bij Alliance Bernstein, is echter van mening dat het sentiment op dat vlak snel kan omslaan.

Daarmee blijft het inflatieniveau duidelijk onder de target van 2% zoals die de FED werdt vooropgezet. Van inflatiegevaar ligt dan ook niemand echt wakker. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie bedraagt nog 1,70%, waar dat een dikke maand geleden nog meer dan 2% was. Een veiling van of Treasury Inflation-Protected Securities of TIPS trok de minste interesse in 5 jaar, wat wil zeggen dat niemand zich nog echt zorgen maakt over inflatie. Het gevaar lijkt uit een heel andere hoek te komen, namelijk uit die van de deflatie. Van echte deflatie, een brede en continue daling van de prijzen, is nog geen sprake. Vadim Zlotnikov, chief market strategist bij Alliance Bernstein, is echter van mening dat het sentiment op dat vlak snel kan omslaan.