Dat betekent een zeer slechte vergelijkingsbasis van de winstcijfers in de eerste helft van 2009. Niet zonder reden temperen beursgenoteerde ondernemingen nu al de verwachtingen en komen met (tussentijdse) winstwaarschuwingen. De vlucht naar veilige beleggingen wordt hierdoor gevoed en staatsobligaties profiteren hier vooral van.

Opkomende landen met een zwakke kapitaalpositie hebben hiervan juist last. Zo moest Rusland recent, ondanks de teruglopende economie, de rente juist optrekken om kapitaalvlucht te voorkomen.

Op dit moment lijken volgens ABN Amro beleggers vanuit de veilige haven de nieuwe ontwikkelingen te beoordelen, waarbij groot belang wordt gehecht aan de mogelijke redding van de Amerikaanse automobielindustrie.

Dat betekent een zeer slechte vergelijkingsbasis van de winstcijfers in de eerste helft van 2009. Niet zonder reden temperen beursgenoteerde ondernemingen nu al de verwachtingen en komen met (tussentijdse) winstwaarschuwingen. De vlucht naar veilige beleggingen wordt hierdoor gevoed en staatsobligaties profiteren hier vooral van. Opkomende landen met een zwakke kapitaalpositie hebben hiervan juist last. Zo moest Rusland recent, ondanks de teruglopende economie, de rente juist optrekken om kapitaalvlucht te voorkomen. Op dit moment lijken volgens ABN Amro beleggers vanuit de veilige haven de nieuwe ontwikkelingen te beoordelen, waarbij groot belang wordt gehecht aan de mogelijke redding van de Amerikaanse automobielindustrie.