Daarna kan de monetaire stimulus echt gaan spelen. Samen met extra budgettaire
stimuli, een spectaculaire terugval in de inflatie, het einde van de correctie in de Amerikaanse bouwsector en de stevige financiële fundamenten van de bedrijfswereld moet dat in de tweede helft van 2009 het economische herstel vorm geven.

De meest voorlopende indicator voor de Amerikaanse economie, de rentecurve,
kondigt dat vandaag al aan. Elk herstel zal evenwel vrij mager zijn. De opkuis van de eerdere excessen in de vastgoed- en de kredietmarkt en van de financiële situatie van de Amerikaanse gezinnen zal nog geruime tijd aanslepen en op de groei blijven wegen.

Een terugkeer naar echte hoogconjunctuur zit er volgens KBC Asset Management voor de komende jaren niet meteen in. Bovendien zijn de risico's verbonden aan dit scenario hoofdzakelijk neerwaarts gericht.

Daarna kan de monetaire stimulus echt gaan spelen. Samen met extra budgettaire stimuli, een spectaculaire terugval in de inflatie, het einde van de correctie in de Amerikaanse bouwsector en de stevige financiële fundamenten van de bedrijfswereld moet dat in de tweede helft van 2009 het economische herstel vorm geven. De meest voorlopende indicator voor de Amerikaanse economie, de rentecurve, kondigt dat vandaag al aan. Elk herstel zal evenwel vrij mager zijn. De opkuis van de eerdere excessen in de vastgoed- en de kredietmarkt en van de financiële situatie van de Amerikaanse gezinnen zal nog geruime tijd aanslepen en op de groei blijven wegen. Een terugkeer naar echte hoogconjunctuur zit er volgens KBC Asset Management voor de komende jaren niet meteen in. Bovendien zijn de risico's verbonden aan dit scenario hoofdzakelijk neerwaarts gericht.