Op basis van de recente indicatoren zal de BBP-groei terugvallen tot onder 2%. Dat is technisch gesproken weliswaar geen recessie, maar het zal voor de maand in de straat wel als dusdanig aanvoelen.

Bovendien dreigen de bedrijfsinvesteringen eveneens terug te vallen. Veel bedrijven hebben hun voorraden aangevuld en zullen niet dadelijk geneigd zijn om nieuwe investeringen te doen.

Bij een economische groei van 2% is er weinig hoop dat de werkloosheidsgraad fors zal gaan afnemen. Er gaan dus heel veel werklozen blijven, met als gevolg dat de consumentenbestedingen onder druk blijven staan.

Macroeconomic Advisers heeft de prognoses voor de groei van het BBP in de VS gisteren verlaagd van 2,10% naar 1,70% en sluit een verdere verlaging niet uit. De kansen op een recessie worden bovendien steeds groter.

Op basis van de recente indicatoren zal de BBP-groei terugvallen tot onder 2%. Dat is technisch gesproken weliswaar geen recessie, maar het zal voor de maand in de straat wel als dusdanig aanvoelen. Bovendien dreigen de bedrijfsinvesteringen eveneens terug te vallen. Veel bedrijven hebben hun voorraden aangevuld en zullen niet dadelijk geneigd zijn om nieuwe investeringen te doen. Bij een economische groei van 2% is er weinig hoop dat de werkloosheidsgraad fors zal gaan afnemen. Er gaan dus heel veel werklozen blijven, met als gevolg dat de consumentenbestedingen onder druk blijven staan. Macroeconomic Advisers heeft de prognoses voor de groei van het BBP in de VS gisteren verlaagd van 2,10% naar 1,70% en sluit een verdere verlaging niet uit. De kansen op een recessie worden bovendien steeds groter.