Deze spoorweguitbater werd in oktober overgenomen door Berkshire Hathaway, het beleggingsvehikel van Warren Buffett. Spoorwegen zijn nog altijd goed voor 40% van het totaal transport in de Verenigde Staten.

Vanuit dat standpunt vormen ze dus een goede barometer voor de economische activiteiten. De prognose van Burlington werd nog niet bevestigd door CSX, Norfolk Southern en Union Pacific, de andere belangrijke spoorweguitbaters in de Verenigde Staten.

De ganse sector heeft op de beurs een krachtige rally achter de rug nadat Burlington het overnamebod van Berkshire met een waarde van $34 miljard overnam. CEO Warren Buffett bood per aandeel 100 dollar, wat door Burlington's CEO Matthew Rose werd aanvaard.

Ondanks de matige prognoses die Burlington de wereld instuurde, wordt algemeen aanvaard dat Buffett niet te veel betaalde voor de spoorweguitbater. Bovendien werd 40% van de deal in aandelen betaald.

Deze spoorweguitbater werd in oktober overgenomen door Berkshire Hathaway, het beleggingsvehikel van Warren Buffett. Spoorwegen zijn nog altijd goed voor 40% van het totaal transport in de Verenigde Staten. Vanuit dat standpunt vormen ze dus een goede barometer voor de economische activiteiten. De prognose van Burlington werd nog niet bevestigd door CSX, Norfolk Southern en Union Pacific, de andere belangrijke spoorweguitbaters in de Verenigde Staten. De ganse sector heeft op de beurs een krachtige rally achter de rug nadat Burlington het overnamebod van Berkshire met een waarde van $34 miljard overnam. CEO Warren Buffett bood per aandeel 100 dollar, wat door Burlington's CEO Matthew Rose werd aanvaard. Ondanks de matige prognoses die Burlington de wereld instuurde, wordt algemeen aanvaard dat Buffett niet te veel betaalde voor de spoorweguitbater. Bovendien werd 40% van de deal in aandelen betaald.