Daarmee wordt de indruk gegeven dat de Amerikanen opnieuw meer consumeren en dat de economische opleving daardoor in een hogere versnelling komt.

John Mauldin van Millennium Wave Advisors wijzigt zijn mening echter niet en blijft van mening dat het economisch herstel in de Verenigde Staten grotendeels te danken is aan het heropbouwen van de voorraden door de bedrijven.

Mauldin geeft toe dat de consumentenverkopen goed waren, maar steeds afgezet moeten worden tegen de slechte nummers van een jaar geleden.

Over de inflatie is hij kort: we bevinden ons nog steeds in een deflatieomgeving, zodat van inflatie absoluut geen sprake is.

Mauldin maakt zich vooral zorgen over de vooruitzichten van hogere belastingen en van een krimp in de overheidsuitgaven. Beide factoren samen zouden de economie vanaf 2011 weer in een recessie duwen.

Daarmee wordt de indruk gegeven dat de Amerikanen opnieuw meer consumeren en dat de economische opleving daardoor in een hogere versnelling komt. John Mauldin van Millennium Wave Advisors wijzigt zijn mening echter niet en blijft van mening dat het economisch herstel in de Verenigde Staten grotendeels te danken is aan het heropbouwen van de voorraden door de bedrijven. Mauldin geeft toe dat de consumentenverkopen goed waren, maar steeds afgezet moeten worden tegen de slechte nummers van een jaar geleden. Over de inflatie is hij kort: we bevinden ons nog steeds in een deflatieomgeving, zodat van inflatie absoluut geen sprake is. Mauldin maakt zich vooral zorgen over de vooruitzichten van hogere belastingen en van een krimp in de overheidsuitgaven. Beide factoren samen zouden de economie vanaf 2011 weer in een recessie duwen.