De OPEC relativeert zodoende het gevaar van het oplopen van de olieprijs in reactie op de verruiming van de monetaire politiek die de FED donderdagavond aankondigde.

De Saoedische olieminister Ali Al-Naimi verklaarde onlangs in Singapore dat de OPEC zich nog altijd goed voelt bij een olieprijs in een range van 70 tot 85 dollar per vat.

Momenteel kost een vat ruwe olie al meer dan 85 dollar per vat. Volgens secretaris- generaal Abdullah El-Badri is de impact van de speculanten op de olieprijs momenteel minder groot als in 2007-2008.

De OPEC relativeert zodoende het gevaar van het oplopen van de olieprijs in reactie op de verruiming van de monetaire politiek die de FED donderdagavond aankondigde. De Saoedische olieminister Ali Al-Naimi verklaarde onlangs in Singapore dat de OPEC zich nog altijd goed voelt bij een olieprijs in een range van 70 tot 85 dollar per vat. Momenteel kost een vat ruwe olie al meer dan 85 dollar per vat. Volgens secretaris- generaal Abdullah El-Badri is de impact van de speculanten op de olieprijs momenteel minder groot als in 2007-2008.