Maar ook wat betreft de gepubliceerde macro-economische data bestaan er ernstige vermoedens over manipulatie. Van de Chinese regering is met vrij grote zekerheid geweten dat ze alleen indicatoren publiceert die een positief beeld over de Chinese economie schetsen.

De jongste maanden zijn er echter ook vragen gerezen over de betrouwbaarheid van de US Macro data, die mogelijk ook gemanipuleerd worden. De economie wordt ondermijnd door foutieve berichtgeving, waarbij een wereld wordt geschapen die alleen op illusies drijft en waar de fundamentals niet langer van tel zijn.

Maar ook wat betreft de gepubliceerde macro-economische data bestaan er ernstige vermoedens over manipulatie. Van de Chinese regering is met vrij grote zekerheid geweten dat ze alleen indicatoren publiceert die een positief beeld over de Chinese economie schetsen. De jongste maanden zijn er echter ook vragen gerezen over de betrouwbaarheid van de US Macro data, die mogelijk ook gemanipuleerd worden. De economie wordt ondermijnd door foutieve berichtgeving, waarbij een wereld wordt geschapen die alleen op illusies drijft en waar de fundamentals niet langer van tel zijn.