Het laatste verslag van de Amerikaanse centrale bank schetst een vrij positief beeld van de economie: de activiteit is weliswaar matig, maar er zijn geen elementen die doen vrezen voor een nieuwe recessie in de Verenigde Staten.

Bovendien lijkt de vastgoedsector, die de financiële crisis van 2008 veroorzaakte, weer op dreef. De vastgoedmarkt heeft inderdaad geprofiteerd van de renteverlaging voor woonkredieten op 30 jaar tot onder 4 %.

Ten slotte verwachten de analisten van Belfius Bank voor de komende maanden een lichte daling van de inflatie, wat een positief effect zal hebben op het reëel beschikbaar inkomen van de Amerikanen.

Het laatste verslag van de Amerikaanse centrale bank schetst een vrij positief beeld van de economie: de activiteit is weliswaar matig, maar er zijn geen elementen die doen vrezen voor een nieuwe recessie in de Verenigde Staten. Bovendien lijkt de vastgoedsector, die de financiële crisis van 2008 veroorzaakte, weer op dreef. De vastgoedmarkt heeft inderdaad geprofiteerd van de renteverlaging voor woonkredieten op 30 jaar tot onder 4 %. Ten slotte verwachten de analisten van Belfius Bank voor de komende maanden een lichte daling van de inflatie, wat een positief effect zal hebben op het reëel beschikbaar inkomen van de Amerikanen.