Gelet op deze verbeterde economische vooruitzichten en het feit dat er recentelijk andere geluiden te horen zijn van de Bank of England, is het goed mogelijk dat de Engelse centrale bank voorop zal lopen met het verkrappen van het monetaire beleid.

Amey verwacht dat de Bank of England de rentetarieven eerder zal verhogen dan de Amerikaanse Fed. De voor midden 2015 verwachte renteverhoging is al in de koers van het Britse pond verwerkt, maar deze nieuwe omstandigheid heeft in de obligatiemarkt nog niet volledig haar weerslag gekregen.

Gelet op deze verbeterde economische vooruitzichten en het feit dat er recentelijk andere geluiden te horen zijn van de Bank of England, is het goed mogelijk dat de Engelse centrale bank voorop zal lopen met het verkrappen van het monetaire beleid. Amey verwacht dat de Bank of England de rentetarieven eerder zal verhogen dan de Amerikaanse Fed. De voor midden 2015 verwachte renteverhoging is al in de koers van het Britse pond verwerkt, maar deze nieuwe omstandigheid heeft in de obligatiemarkt nog niet volledig haar weerslag gekregen.