Tyler Durden van Zerohegde waarschuwt echter voor het gevaar verbonden aan illusies. Een economie die op fata morgana's is gebouwd, kan onmogelijk een lang leven beschoren zijn. Vroeg of laat zal de pijnlijke realiteit alsnog duidelijk worden, tot ieders schade en schande.

Op het eerste gezicht lijkt iedereen tevreden. De centrale banken houden het idee van een 'fiat currency' levendig, zij worden door niets of niemand meer tot de orde geroepen.

De politici zijn de laatsten om te protesteren, want hun populariteit loopt gevaar als ze met onheilsboodschappen komen. Het spreekt echter vanzelf dat een dergelijke situatie niet lang houdbaar is.

Tyler Durden van Zerohegde waarschuwt echter voor het gevaar verbonden aan illusies. Een economie die op fata morgana's is gebouwd, kan onmogelijk een lang leven beschoren zijn. Vroeg of laat zal de pijnlijke realiteit alsnog duidelijk worden, tot ieders schade en schande. Op het eerste gezicht lijkt iedereen tevreden. De centrale banken houden het idee van een 'fiat currency' levendig, zij worden door niets of niemand meer tot de orde geroepen. De politici zijn de laatsten om te protesteren, want hun populariteit loopt gevaar als ze met onheilsboodschappen komen. Het spreekt echter vanzelf dat een dergelijke situatie niet lang houdbaar is.