Daarmee wordt nogmaals aangetoond dat in de exportgerichte Aziatische landen de crisis erg hard toeslaat. Zij worden enorm hard getroffen door een uitval van de export.

Het BBP in Singapore daalde met 19,70% tijdens het eerste kwartaal, dit in vergelijking met het vorige kwartaal. Op jaarbasis was er sprake van een krimp met 11,50%.

Voor het volledige boekjaar wordt gerekend op een daling van het BBP met 6 tot 9%, waar eerder was gerekend op een terugval met 2 tot 5%. De groeiverwachtingen voor 2009 werden al driemaal naar beneden aangepast.

Daarmee wordt nogmaals aangetoond dat in de exportgerichte Aziatische landen de crisis erg hard toeslaat. Zij worden enorm hard getroffen door een uitval van de export. Het BBP in Singapore daalde met 19,70% tijdens het eerste kwartaal, dit in vergelijking met het vorige kwartaal. Op jaarbasis was er sprake van een krimp met 11,50%. Voor het volledige boekjaar wordt gerekend op een daling van het BBP met 6 tot 9%, waar eerder was gerekend op een terugval met 2 tot 5%. De groeiverwachtingen voor 2009 werden al driemaal naar beneden aangepast.