Er is volgens Wien genoeg momentum om een economische groei met 3% volgend jaar mogelijk te maken. Het uiteindelijke groeicijfer kan zelfs nog iets hoger uitkomen, aldus Wien.

De meeste recente cijfers, waaronder die over de consumentenbestedingen, wijzen duidelijk in de richting van een verbetering. Toch is het volgens Wien zaak om voorzichtig te blijven.

De groei is niet te danken aan de inspanningen van de FED, die in zekere zin zelfs contraproductief kunnen werken. Sinds het quantitative easing process werd opgestart, zijn de rentetarieven langzamerhand beginnen te stijgen.

Er is volgens Wien genoeg momentum om een economische groei met 3% volgend jaar mogelijk te maken. Het uiteindelijke groeicijfer kan zelfs nog iets hoger uitkomen, aldus Wien. De meeste recente cijfers, waaronder die over de consumentenbestedingen, wijzen duidelijk in de richting van een verbetering. Toch is het volgens Wien zaak om voorzichtig te blijven. De groei is niet te danken aan de inspanningen van de FED, die in zekere zin zelfs contraproductief kunnen werken. Sinds het quantitative easing process werd opgestart, zijn de rentetarieven langzamerhand beginnen te stijgen.