Robin Griffiths, technisch analist bij Cazenove Capital, gelooft echter niet in een double-dip recessie, tenminste toch niet voor dit jaar. Hij verwacht op korte termijn weliswaar een groeivertraging, maar die zou van tijdelijke aard zijn.

Griffiths spreekt in dat verband van seizoensgebonden factoren. Dat geldt voor de beurs, waar september en oktober meestal zwakke maanden zijn. Een correctie is dan ook niet onlogisch.

Bekeken op lange termijn bevinden de beurzen zich in een neerwaarts gerichte trend, waarbij de piek al 10 jaar geleden werd neergezet. In zo'n bear market komen echter vaak periodes van stijgende koersen voor, zonder dat evenwel het patroon op langere termijn wordt gebroken.

Robin Griffiths, technisch analist bij Cazenove Capital, gelooft echter niet in een double-dip recessie, tenminste toch niet voor dit jaar. Hij verwacht op korte termijn weliswaar een groeivertraging, maar die zou van tijdelijke aard zijn. Griffiths spreekt in dat verband van seizoensgebonden factoren. Dat geldt voor de beurs, waar september en oktober meestal zwakke maanden zijn. Een correctie is dan ook niet onlogisch. Bekeken op lange termijn bevinden de beurzen zich in een neerwaarts gerichte trend, waarbij de piek al 10 jaar geleden werd neergezet. In zo'n bear market komen echter vaak periodes van stijgende koersen voor, zonder dat evenwel het patroon op langere termijn wordt gebroken.