Vooral de aanhangers van de Oostenrijkse school zijn van mening dat schuldenafbouw noodzakelijk is, die schuldenafbouw is zelfs één van de hoekstenen van de Austrian Business Cycle theorie. In deze theorie kan kredietexpansie slechts tijdelijk een economische boom veroorzaken.

Het betreft dan echter fictieve welvaart, die uiteindelijk alleen maar kan leiden tot een algemene depressie. Volgens Business Insider is er nog nooit zo'n grote zeepbel geblazen als de huidige, ze is begonnen in de jaren 60 toen hoogmoed de overheden er toe bracht te geloven dat de economie als een machine kan worden bestuurd. Quod non, dus.

Vooral de aanhangers van de Oostenrijkse school zijn van mening dat schuldenafbouw noodzakelijk is, die schuldenafbouw is zelfs één van de hoekstenen van de Austrian Business Cycle theorie. In deze theorie kan kredietexpansie slechts tijdelijk een economische boom veroorzaken. Het betreft dan echter fictieve welvaart, die uiteindelijk alleen maar kan leiden tot een algemene depressie. Volgens Business Insider is er nog nooit zo'n grote zeepbel geblazen als de huidige, ze is begonnen in de jaren 60 toen hoogmoed de overheden er toe bracht te geloven dat de economie als een machine kan worden bestuurd. Quod non, dus.