Echter diegenen die dat menen leven iets teveel in de jaren zeventig. Er ontstond tweemaal een economische crisis als gevolg van de fors stijgende olieprijs. Maar de stijging begin jaren zeventig van meer dan 100% valt in het niet bij de stijging van 4% de afgelopen week.

Daarbij komt dat tegenwoordig de afhankelijkheid van olie in de economische processen veel minder is geworden. De Verenigde Staten bijvoorbeeld heeft veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van schaliegas, Duitsland in alternatieve energie als wind en zon.

Natuurlijk kan de zaak volledig uit de hand lopen, over deze "zwarte zwaan" als het ISIL hadden we een week geleden nog nergens iets gelezen.

Wat opvalt is dat wereldwijd de oliewaarden gevraagd waren. Dat heeft niets te maken met de hogere olieprijs want dan waren de koersen van de oliemaatschappijen al 100% hoger. Maar het is wel een veilig bezit en niet alleen als Irak uit elkaar valt.

Echter diegenen die dat menen leven iets teveel in de jaren zeventig. Er ontstond tweemaal een economische crisis als gevolg van de fors stijgende olieprijs. Maar de stijging begin jaren zeventig van meer dan 100% valt in het niet bij de stijging van 4% de afgelopen week. Daarbij komt dat tegenwoordig de afhankelijkheid van olie in de economische processen veel minder is geworden. De Verenigde Staten bijvoorbeeld heeft veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van schaliegas, Duitsland in alternatieve energie als wind en zon. Natuurlijk kan de zaak volledig uit de hand lopen, over deze "zwarte zwaan" als het ISIL hadden we een week geleden nog nergens iets gelezen. Wat opvalt is dat wereldwijd de oliewaarden gevraagd waren. Dat heeft niets te maken met de hogere olieprijs want dan waren de koersen van de oliemaatschappijen al 100% hoger. Maar het is wel een veilig bezit en niet alleen als Irak uit elkaar valt.